Microsoft предлага помощ на Mozilla
Microsoft предлага помощ на Mozilla / netinfo

Microsoft предлагат помощ на Mozilla в разработката на Firefox и Thunderbird.

Ръководителят на екипа разработващ продукти с отворен код в Microsoft Сам Рамжи е "подал ръка" на колегите си от Mozilla. В дискусионния им форум той е споделил, че неговия екип е на разположение и с удоволствие биха помогнали на колегите си.

Основната идея е заедно да направят продуктите на Mozilla да работят по-добре с новата операционна система на Microsoft - Windows Vista. "Основната ми задача като лидер на екипа по разработка и работа с програми с отворен код е те да работят възможно най-добре с нашата операционна система. Ето защо ние ще организираме срещи с разработчици на такива програми, за да обсъдим плановете за бъдещето, да изчистим проблемите и грешките. Като цяло идеята е да работим все по-добре заедно!"

Анализатори коментират, че това е странен ход от страна на Microsoft. Доста от продуктите с отворен код са конкуренти на Micorsoft-ски. Например за 2 години Mozilla Firefox бързо открадна около 15% от дяла на Internet Explorer.

От друга страна ходът на Microsoft е логичен - те желаят все повече и повече програми да работят без проблеми с новата им операционна система. На практика тя е тази, която им носи доходи, а не продуктите, които идват с нея.

Все още от Mozilla не са публикували официален коментар на информацията.

www.kaldata.com