Microsoft: Използвайте нашата търсачка и ще ви платим
Microsoft: Използвайте нашата търсачка и ще ви платим / netinfo
Microsoft съобщи през уикенда, че започва нова политика по популяризиране на Live търсачката си. Компанията ще плаща на всички големи фирми, които задължат нейните подчинени да използват търсачката на Microsoft.

Сумата, която компанията от Редмънд ще плаща на бизнес клиентите, зависи от посещенията, генерирани от служителите на фирмата. При началната регистрация фирмата може да получи 25 000 долара и при добри резултати до $10 долара за компютър, използвал търсачката.

Едно от изискванията при използването на търсачката е то да става с браузъра на Microsoft – Internet Explorer 7. Представител на компанията коментира, че така Microsoft ще се опита да наложи своята търсачка, която е на трето място след Google и Yahoo! Според тях бизнес потребителите прекарват много повече време в интернет и са може би най-търсещата група.

"Служителите на дадена фирма ще използват Live в офисите, като с времето ще свикнат с търсачката. След това като се приберат вкъщи и седнат на домашното PC ще отворят Internet Explorer и ще... използват пак Live", добавя говорителя на Microsoft.

www.kladata.com