Mercedes създаде студио за промишлен дизайн
Mercedes създаде студио за промишлен дизайн / снимки: Агенция Speed-Press

Mercedes-Benz създаде ново дизайнерско студио за производство на интериори за различни превозни средства. Сред новите продукти на Mercedes-Benz Style са хеликоптер с интериор, вдъхновен от Е и S класа.

Eurocopter EC145 бе представен за пръв път в Женева тази седмица на авиационно изложение. Интериорът предлага плосък екран, кожени седалки и модул, комбиниращ товарното пространство с лично. В допълнение към дървените подове и тавани, Mercedes е добавил и амбиентно осветление.

Освен интериора на EC145, дизайнерското студиото разработва и луксозна яхта. Екстериорът на спортната лодка ще e облицован от луксозно дърво, използвано при модела Mercedes CL. За нея са предвидени иновативен люлеещ се стол, дървено кресло с LED очила за четене и стол с необичаен дизайн за наблюдение от палубата.

Mercedes създаде студио за промишлен дизайн
netinfo

Всичките проекти ще бъдат изградени в сътрудничество с други компании. Някои от продуктите ще се продават от Mercedes Benz, но все още не се знае дали ще се предлага каталог на дизайнерското студио, подобно на Porsche Design.

Агенция Speed-Press