Лятната ваканция преминава в Интернет за китайските деца
Лятната ваканция преминава в Интернет за китайските деца / netinfo

Повечето китайски ученици предпочитат да си останат в къщи и да "сърфират" в интернет през лятната ваканция, отколкото да играят на открито. Това показва проучване, цитирано днес от държавните китайски медии и Ройтерс.

Според изследването, което включва 103 деца на възраст от 4 до 14 години, едва 4 процента са предпочели заниманията на открито през ваканцията и само 9 процента са отишли на летни образователни лагери.

В Китай учебната година започна на 3 септември, посочва БТА. Около 13 процента от 20-те милиона китайски потребители на интернет под 18 годишна възраст са определени като пристрастени, информират държавните медии.

Миналия месец местните власти в Шанхай организираха експериментален летен лагер за 40 младежи в опит да ги отучат от лошия навик.

В Китай има проблеми и с нарастващото затлъстяване при децата заради заседналия начин на живот и нездравословните заведения за бързо хранене. Неотдавна властите наредиха на училищата да включат в програмата си задължителни часове по танци с цел отслабване, посочва Ройтерс.