Конкурс за елегантност само за Ferrari
Конкурс за елегантност само за Ferrari / www.speed-press.com
Ferrari ще организира за първи път конкурс за елегантност само с автомобили на марката. Той се нарича Magnifica Scuderia Concorso и ще се проведе между 1 и 3 май в Giardino del Palazzo della Cherardesca край Флоренция.

Конкурсът за елегантност има амбиция да стане ежегоден. В това първо издание той е запазен само за автомобили Ferrari, произведени между 1947 и 1967 година. Участващите автомобили трябва да имат сертификат за оригиналност, издаден от Ferrari Classiche, като специална комисия ще определя точно кои автомобили ще бъдат допуснати до конкурса. Ако собствениците на оригинални автомобили Ferrari от този период нямат подобен сертификат, те могат да кандидатстват за него, когато подават документи за участие в конкурса.

Замъкът Cherardesca е един от най-известните замъци в околностите на Флоренция. Построен е между 1472 и 1480 г. и е изключителен пример за ренесансова архитектура. Заобиколен е от уникални градини, в които виреят много редки растения. Днес градините са собственост на хотел “Четири сезона” и те, както и сградите са грижовно реставрирани в оригиналния им вид.

Агенция Speed-Press