Компания глобена с $11 млн. за блокиране на спам
Компания глобена с $11 млн. за блокиране на спам / netinfo

През седмицата съдът в щата Илинойс осъди великобританската компанията Spamhaus за блокиране на спам съобщения. Компанията се е специализирала в вграждането на системи за сигурност в различни фирмени мрежи.

В началото на годината шефът на американската компания e360insight Дейвид Линхард е завел дело за $15 млн.долара. Обвинението е, че от Spamhaus са сложили незаслужено e360insight в черните списъци със спамери. По този начин софтуерът им, инсталиран в стотици корпоративни мрежи, е блокирал хиляди бизнес съобщения на e360insight, като по този начин са попречили много сделки да се сключат.

"Ние просто си вършим работата! Всички наши клиенти са дали съгласието си да им изпращаме съобщения. Те се регистрират чрез уеб сайт, където могат да изберат дали и колко често да получават нашите съобщения. Следователно това не е спам" коментира г-н Линхард.

Съдът е признал Spamhaus за виновна и е постановил да плати обещетение от $11 715 000 долара на e360insight. От софтуерната компания коментират, че ще обжалват присъдата.

www.kaldata.com