Катерпилар представи първия смартфон с термална камера
Катерпилар представи първия смартфон с термална камера / Guliver/Getty Images

Познатата основно с тежко машинно оборудване компания "Катерпилар" (Caterpillar) представи първият смартфон с термална фотокамера, пише "Индипендънт".

Телефонът "Cat S60" беше показан на изложението Mobile World Congress в Барселона, като устройството е съвместна разработка на "Катерпилар" и производителят на камери FLIR.

Термалната камера е поставена над стандартния 13-мегапикселов обектив на гърба на телефона и може да действа на разстояние 30 м. Чрез нея потребителите могат да различат топлите и студени обекти на изображението. От страни на дисплея е наличен и термометър, който може да покаже точната температура на всеки обект на снимката. Термалната камера може да прави снимки и видеоклипове.

Освен че има вграден уникалният аксесоар, телефонът на "Катерпилар" е вероятно най-здравото устройство, показано на изложението в Барселона.

Подсиленото тяло издържа на падане от 1,8 м върху бетон и потапяне във вода за 1 час на 5 м дълбочина.

Продуктът е насочен към обичайната целева група на компанията - професионалисти в сферата на строителството и индустриалното производство. Тъчскрийнът може спокойно да бъде използван с мокри ръце, а ключовите бутони са физически, а не вградени в екрана.

Смартфонът е снабден с последната версия на операционната система Android Marshmallow, 8-ядрен процесор Snapdragon 617, 3 GB RAM памет, 3800-милиамперна батерия.

"Cat S60" ще се продава само в специализираните дистрибутори на продукти на "Катерпилар". Появата му на пазара предстои като цената му ще е 699 долара в САЩ и 649 евро в Европа.

Източник: БГНЕС