Италианец създаде ревнив тостер
Италианец създаде ревнив тостер / снимка: MorgueFile.com

Италианският дизайнер Симоне Ребауденжо е създал един напълно различен тостер, пише Business Insider, позовавайки се на материал на Wired. Всъщност той е разработил група от тостери, които са свързани помежду си и следят колко често всеки от тях е използван.

Те се "разстройват", когато са пренебрегнати за твърде дълго време и започват да движат дръжките си нагоре-надолу или да издават звуци, изразяващи недоволство. Ако това не даде резултат, свързаните с интернет уреди прибягват до Twitter, за да си намерят нов дом. Идеята е, че тези тостери не могат да бъдат притежавани, а само приемани в дома, пише Фокус.

Дизайнерът се е основал върху концепцията за "интернет на нещата", където всички уреди и устройства, домовете и автомобилите ни са свръзани чрез интернет.

В случая той си е представил как свързаните предмети започват да използват интернет за самите себе си. Това е поглед към едно странно недалечно бъдеще, в което "интернет на нещата" не води до хармонично свързани джаджи, а по-скоро до къща, пълна със странни създания - уреди, който са безнадеждно пристрастени към това да бъдат използвани.