Интерактивни системи заменят дъските и тебешира
Интерактивни системи заменят дъските и тебешира / netinfo

В руските училища скоро тебеширът и черната дъска ще бъдат заменени от електронни интерактивни системи. Това нововъведение стана “гвоздеят” на състоялата се в Москва конференция-изложба “Информационните технологии в образованието “ИТО-2006”.

Организатори на проявата станаха руското министерство на науката и образованието и Институтът на ЮНЕСКО за информационните технологии. Над 1 000 специалисти – педагози, чиновници, учени – посетиха стенда, където бе представен проектът на интерактивна черна дъска с пакет цифрови образователни ресурси. Тя е разработка на руската индустрия и профилираното ведомство на ЮНЕСКО.

Интерактивните дъски са “продукт на последните технологии – позволяват рязко да бъде увеличена ефективността на труда на педагога и същевременно облекчават контакта му с ученическата аудитория”, поясниха представители на компанията-производител.

“Програмното осигуряване на интерактивната дъска е снабдено с необходимите методически препоръки и може да бъде разширено с всички възможни образователни ресурси”, твърдят от компанията. Изключителният дистрибутор “Сервиз Плюс” вече е сключил договори за доставката но интерактивните дъски в 88 руски региона. От следващата година компанията планира да започне производството на дъските директно в Русия.