IBM търси да наеме стотици работници
IBM търси да наеме стотици работници / netinfo

Някои от служителите ще работят за гиганта Fonterra. Австралийското крило на най-голямата консултантска фирма в света уволни около 250 служители по-рано тази година заради Интернет загуби.

Въпреки това новият мениджър на компанията за Австралия и Нова Зеландия Ян Бол твърди, че IBM набира персонал с умения за работа в специфичния пазар. Компанията, която е наела над 10 000 служители в Австралия и 750 в Нова Зеландия търси работници в четири области.

Повечето от наетите работници ще работят в Австралия, а няколко ще бъдат назначени в Нова Зеландия."Търсим най-талантливите хора, включително и от нашите конкуренти," казва господин Бол.

Търсенето на служители от IBM започна през Юни по поръчка на частен инвеститор, който е спечелил няколко договора. Една от целите на IBM е започване на архитектурен проект, който ще промени отделите за емиграция и култура в Австралия.

Този проект започна през Юни и ще продължи три години. От правителствения бюджет на Австралия са заделени $495 милиона и IBM ще получи значителна част от парите. Компанията възнамерява да стартира и вътрешен пазар на труда в Австралия.

www.kaldata.com