/ Мартин Дешев
От силната конкуренция печелят потребителите, защото скоростта на навлизане на по-усъвършенствани технологии се увеличава
Понякога само технологиите не стигат. Нужна е и малко магия. Honor изглежда знаят как да я направят и са я постигнали в новия си смартфон Magic6 Pro, който беше представен съвсем наскоро.

Ще обърнем внимание на най-основната част от техническите параметри на телефона и по-важното – как се справят в реалните ситуации на ежедневието.

Прозорецът към магическия свят

За да влезем в магическия свят на Magic6 Pro, трябва да използваме неговия дисплей. Той е 6,8-инчов, с 453ppi и динамично опресняване на картината от 1Hz до 120Hz. Освен това постига 1600 нита пикова яркост. Поддържа и Dolby Vision и HDR Vivid. Казано на нормален език, дисплеят изглежда добре дори и на ярка слънчева светлина.

Освен това дисплеят има и специална технология за затъмняване без трептене. Разполага и със сертификати от TUV Rheinland за качеството си.

Honor
Мартин Дешев

Друга „магическа“ възможност е, че разполага с циркадиен нощен дисплей с естествен тон. Функцията не само не натоварва очите нощем, а обратното – помага те да се успокоят и облекчава умората преди лягане.

И освен това е много здрав. Разполага с допълнителната защита Honor NanoCrystal Shield, който в новата си версия е 10 пъти по-устойчив на падане. А корпусът е с рейтинг IP68 за водо- и прахоустойчивост. Magic6 Pro има две версии. Едната е в зелен цвят и е с веган кожа на гърба. Другата е с черно матово покритие.

Магическите снимки

Magic6 Pro използва новата система Honor Falcon за камерите си. Освен това има и солидна „доза“ изкуствен интелект. А и самият хардуер на камерите е доста сериозен. Той включва една перископна камера със 180МР, 2,5х оптично увеличение и оптична стабилизация на изображението. Има и една 50МР камера с ултра широкоъгълен обектив и е за макро кадри. Третата камера е Super Dynamic Honor Falcon с 50МР сензор и самонастройваща се механична бленда. Има и оптична стабилизация.

Honor
Мартин Дешев

На разположение са и множество режими на снимане, включително Honor AI Motion Sensing Capture. Той позволява автоматично заснемане на спортни и динамични моменти с много движение. Има още много спецификации, но да се върнем към реалността.

Дали става дума за снимки на нощното небе, на пейзаж по време на залез или сумрак, снимане на летящи птици и бързо движещи се обекти, резултатите винаги са едни и същи – впечатляващи. И в повечето случаи резултатът е отличен още от първия опит. Рядко се налага повторно снимане и в повечето случаи правихме това по навик. В повечето случаи потребителят ще активира автоматичните режими и ще остави телефона сам да решава какви настройки да избира за снимките. И определено се справя много добре с тази задача.

Магическият портал

Голяма част от вниманието към Magic6 Pro винаги ще отива към камерите. И това е очаквано, но не означава, че останалите аспекти на телефона са за пренебрегване. Напротив, той има доста мощен хардуер и софтуер, които има какво да предложат и в ежедневието.

Процесорът е Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, като към него са добавени Honor C1+ RF Enhanced Chip – за качествена връзка с мобилните мрежи, както и Honor Discrete Security Chip S1 – за хардуерна защита на най-важните данни.

И тук също има много изкуствен интелект, който може разнообразни „магии“. Една от тях е AI Privacy Call. Чрез нея телефонът се адаптира към околната среда и да изолира околния шум и звука, който излиза от говорителя на телефона. Какво значи това? Всеки от нас много пъти е чувал разговора по телефона на непознат, който е до него в асансьора или дори на улицата. Технологията може да разпознава тези ситуации и да адаптира звука на говорителя, така че околните да не чуват.

А освен това телефонът разполага с MagicOS и Magic Portal – магическа софтуерна комбинация, която прави работата с устройството още по-лесна.

MagicOS опознава навиците и предпочитанията ни в процеса на използване на смартфона. Това му позволява да предлага различни действия и приложения, които да са под ръка в най-удобния момент.
Magic Portal пък прави взаимодействието между приложения още по-бързо и удобно. Например, виждаме думите „шуменска крепост“ в сайт докато сърфираме интернет. Решаваме, че искаме да я посетим. Маркираме текста, задържаме пръст върху него и се отваря магическият портал на Magic6 Pro. В него виждаме избор от няколко приложения (можем да променяме кои са те в настройките). Избираме Google Maps и издърпваме текста до иконата му. Приложението моментално се пуска и е готово да започне навигация от нашето местоположение до шуменската крепост.
Magic Portal позволява и прехвърляне на изображения, файлове и документи между приложенията по същия начин.

Honor
Мартин Дешев

Не сме забравили и батерията. Тя е с капацитет от 5600mAh и допълнителен Honor E1 Power Enhanced чип, който интелигентно управлява консумацията на енергия и подобрява работата на батерията по време на ниски температури. Поддържа и бързо презареждане с 80W, така че са нужни минути за добавяне на часове пълноценна работа. В реалния свят успяхме да направим 147 снимки в рамките на един ден, а батерията "загуби" около 25%.

Honor
Мартин Дешев

Резултатът от цялата тази магия? Magic6 Pro спечели първите места в класацията на DxOMark за предна и задна камера, дисплей, и батерия. Доста добро постижение, особено като за флагман, който идва на цена от около 2500 лв. за 12GB RAM и 512GB вградена памет, т.е. малко по-ниска от тази на повечето му конкуренти в класа.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня