Fiat представя новия 500
Fiat представя новия 500 / netinfo

Италианската автомобилна група Fiat („Фиат”) представя днес в цетралата си в Торино новия модел 500, базиран изцяло на известния си предшественик, но модерен и шик, предаде Франс прес.

Моделът, предшестван от засилена маркетингова кампания в интернет, ще завладее Торино днес и утре, и ще направи опит да възроди успеха на знаменития си предшественик Чинкуеченто, който бе пуснат точно преди 50 години.

Ако закръглените форми и червеният и белият цвят на купето напомнят стария модел, то останалото до голяма степен се различава.

Старият модел бе с дължина 2,97 метра, двигателят бе разположен в задната част и имаше багажен капацитет от 70 килограма. Новият 500 е дълъг с 60 сантиметра повече, двигателят му логично е разположен отпред и може да поеме три пъти повече Багаж, пише БТА.

Освен това моделът залага на технологиите и специалните механизми (електрически разпръсквател на парфюм, дистанционно отваряне на вратите, сменяема предна част), за да привлече млада и взискателна клиентела, която търси добре оборудван градски автомобил.

Официално Фиат предвижда годишни продажби от 120 000 модела, но маркетингът на митичния автомобил функционира на пълни обороти, тъй като компанията вече е регистрирала 25 000 поръчки.

Цената на модела все още не е обявена, но се очаква началната цена на гамата да бъде около 11 000 евро. Градският автомобил на Фиат ще се конкурира на този пазарен сегмент с МИНИ на BMW (Бе Ем Ве), който е по-скъп и от който се очаква да бъде пуснат нов модел през ноември в Европа, както и с току-що излязлото Туинго на Renault („Рено”).

Новият 500 е разработен на платформата на Панда и се произвежда в завода на Fiat в полския град Тихи.