Facebook пуска нова функция Subscribe
Facebook пуска нова функция Subscribe / netinfo

Социалната мрежа Facebook пуска нова функция Subscribe, с помощта, на която потребителите ще могат да получават новини от други участници в мрежата дори и да не са включени като техни приятели, съобщиха представители на Facebook.

Това ще става с натискане на съответен бутон на страницата на други участници в социалната мрежа. Така те ще могат да получават техните публични съобщения, снимки и друго съдържание. При това потребителите на тази нова услуга ще имат възможност да избират какви новини да получават - дали абсолютно всичко, повечето или само най-главните - като смяна на адрес или на работа, разкрива БГНЕС. Те ще могат да избират и вида на съдържанието, от което се интересуват - дали това ще са съобщения за игри, които играят други потребители, снимки, промяна на статуса и др.

Новата функция ще стане достъпна за потребителите през следващите дни, съобщават представители на Facebook. Една от основните особености на тази функция е, че не е необходимо потребителят да бъде добавен като приятел, за да може да чете новините от други участници в мрежата.

Аналогичен принцип за получаване на новини от други участници е осъществен в един от главните конкуренти на Facebook - социалната мрежа Google+. Да четат съобщенията на други потребители, без да искат тяхното разрешение могат и потребителите на мрежата за микроблогинг Twitter.