Дженерал Мотърс представи нова идея за електрически автомобил
Дженерал Мотърс представи нова идея за електрически автомобил / netinfo

Автомобилният гигант Дженерал Мотърс съживи провалилата се преди време идея за масов електрически автомобил, след като разкри новата си концепция за кола, наречена “Волт” и разработена да използва много малко или никакъв бензин.

Представен на Северноамериканското международно автоизложение, “Шевролет Волт” ще черпи енергия изключително от следващо поколение батерии, които ще се презареждат от малък бордови двигател – ако технологията е готова до две или три години.

“Ние разполагаме с напълно разработена концепция, но по-нататъшното разработване на батерията ще определи евентуалното стартиране на производство”, заяви вицепрезидентът на развойния отдел в компанията. Автомобилът е разработен да извършва пробег до 64 км. само с електрическа енергия, което го прави идеален за всекидневна семейна употреба.

За средния американски шофьор, който прекарва зад волана около 64 км. на ден или 23 хил. км на година, “Волт” няма да се нуждае от бензин и ще доведе до икономия на 1900 л. течно гориво, смятат от Дженерал Мотърс.