Ducati представя новото си бижу Streetfighter
Ducati представя новото си бижу Streetfighter / netinfo

Ducati Streetfighter притежава всичко необходимо, за да стане легенда в категорията супербайк. Той е екипиран с изключителния двуцилиндров L-образен двигател Desmodromic, с обем от 1099 куб. см и с по 4 клапана на цилиндър. Потресаващата мощност от 155 к.с. се достига при 9500 об/мин, а максималният въртящ момент е 115 Нм.

Супербайкът съчетава стойката на боец и стила на naked байк, вдигащи адреналина още от пръв поглед. Един от водещите приоритети на мотоциклета е неговото тегло, възлизащо само на 167 кг, с което изпреварва много от конкурентите си. Изпипаната шаси технология на Ducati включва отново рамата Trellis, съчетана с еднораменен заден шарнир и окачвана на Showa. Резервоарът и седалката недвусмислено издават характера на агресивния naked байк.

Дизайнът е изчистен благодарение на новите умалени по размер контролни и командни уреди, чудесно допълващи формите на фара и маската. Уникална е и схемата на ауспуха 2-1-2, с два катализатора и две ламбда сонди. Освен уличния боец Sreetfighter Ducati представя и усъвършенстваната версия Sreetfighter, показваща модела освен в мускулестата му страна, но и като интелигентен мотоциклет.

S модификацията има стандартно Ducati Traction Control и Ducati Data Analisys системи. Байкът изглежда еднакво предизвикателно и красиво в червена или перленобяла разцветка, на която се открояват графитено белите капли с по 10 спици. Srteetfighter S се различава с това, че е възможен в черен цвят, съчетан с кевларен калник, бронзова рама и капли с по 5 спици.

Агенция Speed-Press