DarikWeb с 6 сайта на фестивала в Албена
DarikWeb с 6 сайта на фестивала в Албена / netinfo

DarikWeb участва с шест сайта в надпреварата за наградите на Международния Уеб Фестивал`2008. DarikRadio.bg, DarikNews.bg, DarikFinance.bg, Log.bg, Gong.bg и Zar.bg ще се състезават с още близо 100 сайта в 22 категории.

DarikRadio.bg се бори в категория Радио, DarikNews.bg – Нови медии, DarikFinance.bg –Бизнес, Log.bg – Общество, а Gong.bg и Zar.bg – Отдих.

Престижното събитие ще се състои от 4 до 8 юни в черноморския курорт Албена. 52 са заявките за съпътстващата тематична конгресна програма на Уеб бранша. Тази година най-голям е интересът към категорията Информация - портали, справки, социални контакти, работа и услуги и Финанси – банкиране, застраховане, корпорации и услуги, следвани от броя на заявките за Нови медии — електронни и интернет издания.

Професионално жури ще селектира и номинира по три сайта във всяка категория, които ще се борят в номинациите за най-добър сайт. Ще бъдат присъдени две специални награди за Най-добър създател на уеб сайт и Най-добра услуга/продукт, предлагани чрез уеб сайт, както и Голямата награда за най-добър уеб сайт. Интернет потребителите ще гласуват on-line за своите фаворити в 22-те отделни категории. Те също ще излъчат победители.