Citroen представя фейслифт на C8
Citroen представя фейслифт на C8 / netinfo
Флагманът на вановете на компанията се промени отвън и отвътре. Френската компания Citroen разпространи официална информация и снимки на обновения си модел С8 само два дни след появата на ново поколение Berlingo.

В предната част С8 е получил по-голяма емблема и подсилени линии на решетката. Автомобилът е с нови хромирани дръжки на вратите и панели протектори, боядисани в цвета на каросерията.

Значителни подобрения са настъпили в интериора, който е много по-луксозен. Използвани са дървени апликации, които заедно с волана, стелките и арматурното табло са оцветени в черно. Автомобилът е с осем места в три реда седалки. Страничните врати се отварят електрически. Стандарт за всички версии на оборудването Exclusive е навигационна система NaviDrive, в която се включва дисплей, интегриран GSM, CD с МР3 и твърд диск с памет до 30 гигабайта.

C8 разполага с нови двигатели. Топ версията е нов HDi дизел със 173 к.с., екипиран с 6-степенна механична предавателна кутия, а в някои пазари ще се предлага и 6-степенна автоматична. Агрегатът вече се вгражда в C5 и C6 и включва иновативни системи като две турбини, нова горивна и инжекционна система, благодарение на които максималният въртящ момент е 370 Нм от 1500 до 2700 об./мин.

Агенция Speed-Press