Битката на шампионите се развихря на “Уембли”
Битката на шампионите се развихря на “Уембли” / netinfo

Най-добрите пилоти в света ще карат Ford Focus WRC, Aston Martin Vantage N24, Grande Punto S2000 Abarth, Solution f и RoC-Buggy.

На 16 декември на стадион “Уембли” ще мине поредната битка на шампионите, с която традиционно се слага край на сезона при бензиновите спортове. Пилоти от Формула 1, WRC, WTCC, NASCAR и други ще се вихрят на британска почва. Дженсън Бътън и Анди Приол ще отсрамят родината си, от името на Шотландия ще се представят Дейвид Култард и братът на загиналия рали-пилот Алистър МакРей. Под немско знаме ще застанат Михаел Шумахер и Себастиян Фетел, американците в тази битка са Джими Джонсън и Травис Пастрана. Бурде и Мюлер са участниците от страна на Франция, а от Финландия - Хейки Ковалайнен и Маркус Грьонхолм.

Автомобили от пет различни марки са подготвени за участниците. Това са победителят в класическото рали Ford Focus WRC, най-издръжливият автомобил от класа GT - Aston Martin Vantage N24, Grande Punto S2000 Abarth, напомпан с 270 к.с., прототипът Solution f със задно предаване и максимална мощност 310 к.с., както и превърналият се в традиция 1,1-литров RoC-Buggy с максимална мощност 170 к.с.

Миналата година Champion Race се състоя на “Стад дьо Франс”. За първи път битката ще се проведе във Великобритания, при това на един от най-големите стадиони в Европа. Спортната арена е превърната в истинска състезателна писта от 50 работници, които наляха 1800 т асфалт. Пистата е с дължина 1 км и позволява достигане на скорост, по-висока от 150 км/ч. Организаторите на атрактивното автомобилно състезание очакват трибуните на стадион „Уембли”, който е с капацитет 80 000 места, да бъдат запълнени.

www.speed-press.com