Beatles мания по време на MINI united 2009
Beatles мания по време на MINI united 2009 / снимка: Speed-Press

По повод своя 50-годишен юбилей MINI показва нова интерпретация на екстравагантното Mini, притежавано от Джордж Харисън. По време на MINI United 2009 г. моделът, който ще бъде произведен само в един екземпляр, ще бъде предаден на Оливия Харисън и основаната от Джордж Харисън през 1973 г. благотворителна фондация Material World Charitable Foundation. По-късно през годината уникатът ще бъде продаден на търг в полза на благотворителна кауза.

По повод на годишнината членът на борда на директорите на BMW Group и директор „Производство" Франк-Петер Арндт каза: „Всеки юбилей е чудесен повод да си припомним миналото, но и не бива да забравяме, че трябва да гледаме напред, към бъдещето. И така, нашата основна цел е съвсем ясна: да съхраним и доразвием успехите на MINI.Как ще продължи историята на MINI? Какво ще се случи след десет, 20 или дори след още 50 години? Може би проявяваме твърде голяма дързост, опитвайки се да надникнем толкова далеч в бъдещето, но едно е сигурно - MINI е марка, която, освен че може да се похвали с традиции, има и фантастично бъдеще."

По повод на 50-ата годишнина на марката първият произведен автомобил - старото английско бяло Mini с рег. № 621 AOK, се завърна в родното си място.


Speed-Press