Астронавтите от Индевър: Има живот на друга планета
Астронавтите от Индевър: Има живот на друга планета / снимкa: БГНЕС

Хората ще открият живот на друга планета във Вселената, ако продължат проучването на космическото пространство, считат астронавтите, които се завърнаха от космическата мисия Индевър на земята през март, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Ако преместим границите достатъчно далеч, аз съм сигурен, че след време ще открием нещо там горе, заяви Майк Форман, един от седемте члена на екипажа на совалката. Трудно е да повярваме, че няма живот някъде в огромната вселена, дори той да не е толкова развит, колкото нашия, каза още той на пресконференция в Токио.

Астронавтите, които прекараха 16 дни на борда на Индевър, признават, че до сега не да видели нищо необяснимо. Аз лично считам, че ще намерим нещо, което няма да можем да обясним, заяви Грегъри Джонсън и добави: Вероятно там горе има нещо, но никога не съм го виждал. Доминик Гори, командир на космическия полет, припомни, че в миналото изследователите не са знаели какво ще открият, плавайки в океана. Когато пътуваме в космическото пространство, не знаем какво ще открием. Това е хубавото на тези мисии. Надявам се, че един ден ще открием нещо, което не разбираме, заяви той.