Армани направи черен крем за бяла кожа
Армани направи черен крем за бяла кожа / netinfo

Крем, вдъхновен от природата, който въплъщава последните открития на науката и технологиите, е новото предложение на Джорджо Армани. Crema Nera на италианския дизайнер е плод на лабораторните изследвания на L'Oreal.

Кремът е базиран на способностите на пантелерита (минерал, добиван на вулканичния остров Пантелерия до Сицилия).

За да направят козметичния продукт, изследователите на L'Oreal са използвали факта, че определен вид минерали са в състояние да активират биологическата активност на кожата. Изследователите са комбинирали минерални соли, които отговарят на потребностите на епителните клетки, независимо от възрастта на жената.

Няколкогодишни изследвания са довели до измислянето на Obsidan Mineral Complex - основен елемент на „Крема нера“ (черен крем).

„Бях сигурен, че сме успели да разгадаем тайната на пантелерия, но имах нужда и от научно потвърждение“, казва Армани. Изследователите от лабораториите на L'Oreal са направили многобройни тестове върху пантелерита и са открили, че той представлява уникална комбинация, способна да стимулира клетъчната обмяна.

Crema Nera съдържа и бял перлит, който е под формата на лек прах. Той се добива от втвърдяването на пантелерита, който след това се превръща на прах. Когато се сгорещят до 1500 градуса, зрънцата му се пукат като пуканки. По време на този процес се елиминират напълно нечистите остатъци, след което остава изключително фин прах. Той прави кожата гладка като коприна. Crema Nera струва 300 евро.

www.prontosofia.com