Актриса робот дебютира във филм
Актриса робот дебютира във филм / снимка: Screenshot/YouTube

В Япония беше заснет първият филм с участието на актриса робот в главната роля, съобщава в. "Дейли мейл". Лентата е със заглавие "Сайонара" и ще излезе на екран на 21 ноември. В кастинга участва андроидният робот с женска външност Geminoid F. Той е снабден с гумена кожа, идеална имитация на човешката.

Как роботи обслужват гостите в хотел (ВИДЕО)

Машината играе в партньорство с истински актьори. Филмът разказва за смъртоносна катастрофа в атомна електростанция, на която й гръмва реактора. Актрисата робот през целия филм е бутана на инвалидна количка. Нейната екранна героиня се казва Лиона. Режисьор на лентата е Коджи Фукада.

Робот с нежни ръце може да държи яйце

Актрисата робот беше конструирана от майстора на роботи от университета в Осака Хироши Ишигуро, като нейната цена възлиза на 776 хиляди британски лири. Тя може да се усмихва, да повдига вежди, да движи устатата си и да пее. Машината се задвижва с въздух под налягане и имитира до съвършенство човешките изражения на лицето. По време на заснемането на филма Geminoid F е била управлявана дистанционно чрез компютър. Във филма роботката остава вярна на своя стопанин, /актьора Брайърли Лонг/ и не го напуска, докато останалата част от нацията се евакуира след ядрената катастрофа.

Забраниха да се прави секс с робота Pepper

Режисьорът се похвали, че с роботи се работи много по-лесно, отколкото с актриси: "Те никога не изпитват глад, да не говорим, че и за миг не им се доспива" довери Фукада.

Източник: БТА