Adobe промени Acrobat Reader
Adobe промени Acrobat Reader / netinfo

Adobe превръща Acrobat Reader в мултимедиен инструмент. Acrobat Reader е инсталирана на над 500 милиона компютри и се е превърнала в стандартна програма за разглеждане на дигитални документи. Reader е подновена благодарение на постижение от Macromedia през 2005-та.

Новаторската софтуерна фирма е позната със своят Flash софтуер, който също е инсталиран на повечето компютри. Acrobat 8, софтуерът, който ще бъде използван за създаване на PDF дигитални документи, ще бъде представен днес. В новата версия се очаква програмата да зарежда по-бързо и ще включва инструменти за уеб видео разговори.

Adobe последно обнови своята програма през Януари 2005-та. Acrobat носи 25% от годишния приход на компанията и се продава от $299 до $499. Новите Acrobat и Reader се очаква да бъдат пуснати в средата на Октомври. Adobe ще изисква заплащания от $39 месечно за уеб комуникациите.

Компанията се конкурира с Microsoft, която обяви, че ще предложи безплатен софтуер за PDF в новата си версия на Microsoft Office. Акциите на Adobe се продаваха за $37 в петък, 10% по-скъпо в сравнение с четвъртъка.

www.kaldata.com