Adobe придоби румънската софтуерена компания InterAKT
Adobe придоби румънската софтуерена компания InterAKT / netinfo

Adobe Systems Incorporated обяви, че придобива румънската софтуерна фирма InterAKT. Новопридобитата фирма ще допринесе за популяризиране на продуктите на Adobe, в това число Macromedia® Dreamweaver® и Adobe® Flex® software, и ще засили присъствието на Adobe в Източна Европа.

“С придобиването на InterAKT получаваме страхотен екип от местни специалисти и отлични възможности за разширяване потенциала на Dreamweaver за разработване на приложения и за развитие на Flex инструментариума и структура”, коментира Дигби Хорнър - старши вицепрезидент на Групата за инженерингови технологии на Adobe. “InterAKT притежава всичко необходимо за засилване на присъствие ни и достъп на пазара на Източна Европа и е отлично попълнение в редиците на инженеринговите специалисти, участващи в нашата развойна дейност в Северна Америка, Азия и Западна Европа.”

InterAKT е частна фирма с централа в Букурещ, Румъниям която разработва инструментариум, даващ възможност на фирмите бързо да създават надеждни приложения за управление на уеб-съдържанието, Интранет и електронната търговия. Дейността й е фокусирана върху разработване на инструментариум за развитие на средствата за програмиране на Интернет страници, разширения на софтуера, съпровождащи продукти и пакетни решения, които правят сложните уеб-базирани технологии по-достъпни.

Технологията на InterAKT за разработване на уеб-приложения е съвместима с редица продукти на Adobe, по-специално с Dreamweaver. Като част от интеграцията на фирмата, продуктите на InterAKT ще се предлагат или чрез Adobe Labs, или ще бъдат интегрирани в новата разширена версия на MX Kollection. MX Kollection съдържа много от последните достижения в областта, които ще позволят на потребителите на Dreamweaver да разработват решения за уеб-страници, портали, блогове, галерии с изображения, електронна търговия, CMS, CRM, сървъри и други уеб-базирани решения без да се изискват сериозни познания по програмиране.

Сегашните клиенти на InterAKT ще продължат да получават помощ чрез онлайн форуми през следващите 6 месеца и ще получат отстъпки за новата разширена версия на MX Kollection. От Adobe уверяват, че придобиването няма да има съществен финансов ефект върху фирмата. Очаква се повечето от настоящите служители на InterAKT да продължат да работят за Adobe след интеграцията.