Зюганов: Грузия провокира нова война в Кавказ
Зюганов: Грузия провокира нова война в Кавказ / netinfo

Грузия провокира нова война в Кавказ, смята лидерът на Комунистическата партия на Русия Генадий Зюганов.

“Смятам, че ръководството на Грузия провокира не просто отделни инциденти, а нова война в Кавказ. Това е заветната мечта на американските спецслужби, така че САЩ да се утвърдят в този регион завинаги”, цитира пресслужбата на партията лидера си Зюганов.

Против Русия е организирана мръсна провокация, заявява той. Според него властите в Грузия са се решили на тази стъпка под диктовката на американските спецслужби и техните полковници, защото за тях е много важно да “отровят целия политически климат в региона” и да разбунят целия Кавказ.

“Ясно е, че задачата им е поставена отдавна и Саакашвили със своята публика я изпълнява” с голямо усърдие, казва Зюганов.

Той твърди, че подобна политика на официално Тбилиси коренно противоречи на интересите на грузинския народ. “В Закавказието никога няма да има нито мир, нито покой, ако не се взимат предвид интересите на вековните връзки между нашите народи. Още веднъж ще подчертая, че на грузинския народ такива антируски действия на властите абсолютно не са нужни. Та нали Тбилиси е до Русия, а Вашингтон е много далече”, казва той.