/ БГНЕС
Бронираната лимузина, наречена "Звярът", с която президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна в сряда със съпругата си Мелания на среща с белгийския крал Филип, не успяла да мине през портала на кралския дворец. Това съобщи днес в. "Либр белжик", цитиран от ТАСС.

БГНЕС

"По правило държавните глави, поканени на прием при краля, остават в колите си, докато не се озоват в двора" цитира изданието анонимен служител. "А Тръмп, след като спря на открито за няколко секунди, бе принуден да слезе от автомобила и пеш да мине през двора, за да влезе в кралския дворец."

БГНЕС

Същевременно цитираният източник подчерта, че всички действия са били съгласувани с агентите от Сикрет сървис, които отговарят за сигурността на Тръмп.
Президентската лимузина, известна с прякора "Звярът", представлява "Кадилак", модернизиран според изискванията на службата, която охранява държавния глава на САЩ. По данни от американския печат автомобилът с тегло между 6,8 и 9,1 тона има бронирани врати, дебели 200 мм, непробиваеми от куршум стъкла с дебелина 130 мм, може да се движи дори с пробити гуми, а вратата за пътници няма ключалка и се отваря само с код, съобщаван на служителите от Сикрет сървис.
БТА