Звездата от „Бързи и яростни” Пол Уокър загина в катастрофа
Звездата от „Бързи и яростни” Пол Уокър загина в катастрофа / снимка: БГНЕС, архив

Звездата на филмовата поредица „Бързи и яростни” Пол Уокър загина на 40-годишна възраст в автомобилна катастрофа, предадоха АП и ИТАР-ТАСС. Трагедията е станала в градчето Санта Кларита в щата Калифорния, където Уокър е отишъл за участие в благотворително шоу за набиране на средства за пострадалите от тайфуна във Филипините.

Според сайта Ти Ем Зи Уокър се е намирал в червено „Порше”, чийто шофьор е изгубил контрол над управлението. Автомобилът изминал няколко десетки метра, забил се в дърво и се запалил. Според близки до актьора източници, „Порше”-то е било на Уокър, който го е давал на приятели да го покарат.

Местната полиция потвърди, че в останките на колата са намерени телата на двама души, посочва БТА.

Уокър работеше по снимките на „Бързи и яростни 7”. Той играе и в драмата „Часове”, която излиза по екраните по-късно този месец.

Пол Уокър е роден на 12 септември 1973 в Глендейл, Калифорния, но е отраснал в Лос Анджелис. Той започва актьорската си кариера още в ранно детство, снима се в редица реклами. През 1986 дебютира в киното, играе във филм на ужасите.

Световна известност получава през 2001 с ролята си на Браян О'Конър в "Бързи и яростни". Във филма Браян се включва в улични състезания с коли, за да се добере и да залови Доминик Торето (Вин Дизел).

След това излизат шест продължения на филма. През септември тази година започнаха снимките на седмата част, предава БГНЕС. Филмът трябваше да излезе на голям екран през 2014. За момента кинокомпанията Universal Pictures не е съобщила дали гибелта на актьора ще се отрази на нейните планове.

Вижте снимки ТУК