Зомби атаките се прехвърлиха и в Китай
Зомби атаките се прехвърлиха и в Китай / снимка: Reuters, архив

Нападенията в САЩ, при които дрогирани атакуват невинни хора и ги хапят и дори разкъсват части от тялото им, паникьосаха американците и бяха наречени зомби атаки, но сега феноменът се разпростира отвъд Тихия океан в Китай, пише вестник "Кориере дела сера".

В САЩ най-ужасяващият инцидент беше в Маями, където бездомник буквално разкъса лицето на свой съгражданин, преди да бъде убит от полицията.

Сега в китайския град Вънчжоу шофьор на автобус, който според очевидци бил пиян, спрял возилото, което управлявал, слязъл от него и се покачил на капака на кола, спряла зад него. Водачката започнала да вика за помощ, а после се опитала да избяга, но мъжът я атакувал и започнал да хапе лицето й и накрая я обезобразил, пише БТА. Минувачи се опитали да се намесят, но безуспешно. На мястото пристигнали полицаи и само те успели да изтръгнат жената от ръцете на нападателя й.

Сега според лекарите жертвата ще трябва да се подложи на пластични операции, за да възстанови устните и носа си.

Смята се, че това нападение може да е причинено и от поглъщането на нови синтетични наркотици, известни като соли за баня, които бяха в основата на зомби атаките в САЩ.