/ Gulliver/Getty Images
Това е най-тежката диагноза, която някой може да чуе. Борбата с рака е трудна за всички, но безспорно индивидуална. Ето как някои известни личности са успели да победят коварната болест.

Кайли Миноуг

Австралийската певица е диагностицирана с рак, когато е на 36 години. Интензивно лечение, състоящо се от операция и химиотерапия, ѝ помага да преодолее болестта. Популяризирането на случая на Кайли Миноуг е довело до 40% увеличение на прегледите за рак на гърдата, твърдят изследователи в австралийския медицински журнал. Те нарекоха това явление "ефектът на Кайли".

Кристина Апългейт

През 2007 г. актрисата Кристина Апългейт е диагностицирана с рак на гърдата. Тя направи заболяването си публично достояние, докато се възстановяваше от двойна мастектомия. Въпреки че имала малък тумор в едната гърда, тя решила в съгласие с лекарите си, че е най-добре да отстрани и двете гърди като превантивна мярка.

Джейн Фонда

Иконата на феминизма и екологията в киното съобщи на последователите си в Instagram, че има неходжкинов лимфом и се подлага на химиотерапия. По-рано в живота си тя вече е преодолявала рак на гърдата и се е справяла с рак на кожата, съобщава Bloomberg. През 2019 г. Фонда заяви пред Vogue, че се е научила да живее с рака: "Това е продължителен процес. То е там." През август 2022 г. тя увери последователите си в Инстаграм, че шестмесечната химиотерапия няма да "попречи на борбата ми за опазване на климата на планетата”.

Хю Джакман

Австралийският актьор Хю Джакман е претърпял шест операции от рак на кожата. През 2017 г. той разказа публично за операцията си за базалноклетъчен карцином. "Благодарение на честите медицински прегледи и невероятните лекари всичко е наред", заяви той в социалните мрежи.

Джеф Бриджис

Джеф Бриджис, прочут актьор и завинаги известен като Големият Лебовски, страда от лимфом. Това е рак на лимфната система, която помага на организма да се бори с микробите, посочва клиниката
"Майо". Бриджис обяви заболяването си през октомври 2020 г. и заяви, че прогнозата му е "добра".

Юън Макгрегър

"Трябва да сте много внимателни, когато прекарвате много време на слънце", казва актьорът Юън Макгрегър пред Би Би Си през 2008 г. Той направи тази забележка, след като беше отстранена ракова бенка под дясното му око.

Род Стюарт

По време на концерт през 2019 г. британският певец Род Стюарт обяви изневиделица, че е преживял рак на простатата. "Излизам", каза той на публиката според "The Mirror". Той добави: "Момчета, наистина трябва да отидете на лекар, за да си направите профилактичен тест за рак. Ако сте позитивно настроени, работите през това време и запазите усмивката на лицето си... всичко ще е наред. Работих две години и просто бях щастлив, а добрият Господ се погрижи за мен".

Майкъл Дъглас

През 2010 г. актьорът Майкъл Дъглас води битка с рака на гърлото. Той излезе победител след осем седмици химиотерапия, облъчване и загуба на тегло от 20 килограма.
БГНЕС