/ ThinkStock/Getty Images
Журналистка от босненското списание "Журнал" успя да вземе диплома за медицинско образование от училище в Сански Мост само за две седмици и то без да присъства на нито една лекция. След като подава документите си за прием на 20 декември м.г., Азра Омерович "завършва" пълния 4-годишен курс на обучение с много добър успех на 3 януари.
 
В дипломата на студентската е посочено, че Азра е записала курс за „преквалификация“ на 22 ноември 2016 г. и е завършила образованието си на 15 ноември 2018 г.
 
Според сертификатите, тя успешно положила изпити по анатомия и физиология, хигиена и здравна защита, микробиология, медицинска психология, инфекциозни заболявания, патология, хирургия, фармакология, а също така е била и на практика.
 



Случаят с фалшивите дипломи, издавани от университети в Босна и Херцеговина, излиза наяве през ноември м.г., при разследване на властите в страната. Разкрита е мрежа от посредници, които срещу определена сума набавяли документите за завършено образование.

За региона на Сараево отговарял Сенад Пехливанович от Фойница. Именно с него се свързала при разследването си журналистката, която срещу 1200 евро получила документ за „преквалификация“.
БГНЕС