Ръководителят на външната политика на ЕС призова Доналд Тръмп да сподели своята "магическа формула" за мир в Украйна, след като бившият президент на САЩ заяви, че може да сложи край на войната за 24 часа, предаде АФП.

"Мислех, че чудеса се случват само в Лурд", заяви Жозеп Борел, позовавайки се на католическото поклонническо място във Франция.

"Не успяхме да измислим магическа формула за решаване на проблема за 24 часа, но разбрах, че президентът Володимир Зеленски е поканил Тръмп да отиде в Киев и да намери бързо решение. Хората, които най-много искат мир, които най-много искат войната да приключи, са, разбира се, украинците и съм сигурен, че те биха се зарадвали, ако той може да им даде магическата формула за прекратяване на войната за 24 часа", добави Борел.

Зеленски: Доналд Тръмп, каня Ви в Украйна, ще успеете ли да спрете войната?

Тръмп - явният фаворит за осигуряване на номинацията на републиканците за изборите през ноември - неведнъж се е хвалил, че ако се върне на власт, би могъл да сложи край на войната в Русия за един ден.

Бившата телевизионна риалити звезда шумно се подигра с исканата от президента Джо Байдън допълнителна помощ за Украйна, заявявайки, че тя е разточителна и че Русия вероятно ще спечели.

Украинският президент Зеленски призна, че ако Тръмп победи Байдън по-късно тази година, тогава най-вероятно ще има "различна политика" по отношение на войната.
БГНЕС