/ iStock/Getty Images
Колумбийските власти иззеха 1400 животински части, предназначени за амулети и ритуали за магьосничество от магазини в столицата Богота, съобщиха официални представители.

По време на акцията властите са открили 442 части от гърмящи змии, 128 зъба на бозайници, 23 копита от тапир, котешки череп, глави от тукан, 12 колиета, изработени от маймунски части, еленови копита, опашки и черупки от броненосец, пера от папагали ара, кожи от оцелоти, пуми, части от боа, анаконда и примати.

Частите, предназначени за продажба в централния квартал „Ла Канделария“ на Богота, идват от животни, заловени в Амазонка или други региони на Колумбия - втората държава в света по биоразнообразие след Бразилия.

„Тези части са били използвани главно за ритуали и поклонение от хора, които са се снабдявали с тях незаконно“, заяви пред медиите заместник-секретарят в Службата по околна среда на Богота Оскар Лопес.

Той добави, че властите са иззели и семена, които са били събирани от гори без разрешение.

Животинските части се продавали в магазини, специализирани за занаятчийски и природни продукти.

Частите са закупени от „всякакви хора за спасителни или езотерични ритуали. По-специално хора, правещи амулети, за да се предпазят от убийство“, каза източник от Службата по околната среда на Богота пред АФП.

Изземването е част от проекта „Операция предци“, който бе проведен от общински служители и полицаи в Богота.

Според колумбийското законодателство хората, които продават или търсят диви видове, са изправени до 8 години затвор и многомилионни глоби.
БГНЕС