Жириновски иска разделение на Украйна
Жириновски иска разделение на Украйна / netinfo
Заместник-председателят на руската Дума и водач на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски се обявява за териториално разделяне на Украйна.

Украйна трябва да се раздели. Две-трети от хората са православни и те искат да са с Русия. Те са свързани с нас и с руския език, и икономически. Тях ги отделиха незаконно от нас. А "оранжевите" се чувстват отделен народ. За Бога, нека се отделят. Те са пет области: Ровенска, Лвовска, Иваново-Франковска, Тернополска и Волинска. Нека си живеят там. Така на всички ще е добре, казва Жириновски в интервю за в. "Комсомолская правда".

На въпрос какво ще стане с другата част на Украйна, той отговаря: Ще влезе в състава на Русия. Ако се отдели целият юг и изток (това са 30 милиона души), може да се направят три федерални окръга: Киевски, Харковски и Одески. Жириновски отбелязва, че ако "оранжевата" коалиция се разпадне, Партията на регионите е в състояние да издигне свой премиер. Това може да е Янукович. А Тимошенко ще остане в опозиция. Нейната съдба е като на Явлински, смята руският краен националист. Според него "оранжевите" никога няма да се споразумеят, тъй като всеки храни свои амбиции.