/ iStock
Австралия е обхваната от ужас, след като преди дни страната се събуди с новината, че полицията е открила тяло на младо момиче в банята на елитно частно училище в Сидни.

Малко преди полунощ е подаден сигнал на спешния телефон от гимназията  „Сейнт Андрюс“. Пристигналите униформени намират мъртва 21-годишната треньорка по водна топка Лили Джеймс. По главата на жената имало големи наранявания.

Разследващите смятат, че тя е била убита - най-вероятно с чук. Камерите за видеонаблюдение са заснели нейния колега, 24-годишния треньор по хокей Пол Тийсен, да влиза в банята след нея. Именно той подава сигнал до полицията. Пол Тийсен, холандски гражданин, е бил бивш спортен капитан в училището, преди да стане член на треньор.

Австралийски медии съобщиха, че двамата треньори са имали връзка до скоро, която е била прекратена по искане на Лили Джеймс. Пол Тийсен изчезва след обаждането до полицията, след което започва мащабно издирване в предградията на Сидни. Там те се натъкват на предмети, свързани с убийството, сред които и предполагаемото оръжие на убийството. Не след дълго намират мъртъв и самия треньор Тийсен.

Директорката на катедралното училище "Сейнт Андрей" каза, че е дълбоко загрижена за всички замесени. „Ужасите на злото не определят и няма да определят нашата общност“, каза Джули Макгонигъл.

Лили Джеймс е 41-вата австралийка тази година, починала в резултат на насилие, основано на пола, отбелязват медиите в Австралия.

 
BBC