Жертвите от катастрофата на Внуково вече са пет
Жертвите от катастрофата на Внуково вече са пет / снимка: Reuters

Руските следователи съобщиха, че вероятно проблем със спирачната система е в основата на инцидента с Ту-204, който се разби и запали при аварийно кацане на московското летище "Внуково". Броят на жертвите при катастрофата вече е пет, предаде Франс прес.

"Самолетът е кацнал в добра зона за приземяване, но поради неизяснена причина не е могъл да спре на пистата", съобщи директорът на Федералната агенция по въздушния транспорт Александър Нерадко в ефира на обществената руска телевизия.

Ограниченият брой на жертвите се дължи единствено на факта, че самолетът на руската компания Ред уингс, който е с капацитет 210 места, е бил празен и на борда му е бил само осемчленният екипаж, който се е завръщал в родината след полет до Чехия, отбелязва АФП.

Стюардесата Татяна Пенкина е починала днес от раните си и така броят на жертвите нарасна до пет, съобщи в Туитър собственикът на Ред уингс, руският милиардер Александър Лебедев.

Източник от следствието потвърди хипотезата за дефект в спирачките, отхвърляйки по този начин евентуална пилотска грешка или лошите метеорологични условия като причина за катастрофата, допълва Франс прес.