Жената на терориста от Рейна го издала от ревност
Жената на терориста от Рейна го издала от ревност / БГНЕС, архив

Терористът, който уби 39 души в турския нощен клуб „Рейна", е бил издаден на полицията от законната му съпруга, съобщи NOVA. Причината - разбрала, че той се укрива в тайната си квартира заедно с любовница.

Атентаторът от „Рейна": От ИДИЛ ми наредиха да стрелям на площад „Таксим"

Според информация в турски медии, цитирани от БТА, майката на двете му деца не приела добре новината и по тази причина се обадила в полицията. Въпросната любовница е сенегалка на име Дина, която живеела заедно с Абдулгадир Машарипов.

Заловеният атентатор от Истанбул е бил обучаван в Афганистан (ВИДЕО)

Именно информацията, дадена от съпругата на атентатора, се е оказала решаваща за неговото разкриване и залавяне. Според информация от съображения за сигурност в началото на януари той бил разделен от жена си от ИДИЛ и бил настанен в друга квартира. Взел там и 4-годишният си син, с което жена му не била съгласна. Тя останала сама заедно с дъщеря им, която е на малко повече от година.

Нападателят от „Рейна" е имал връзки с турското разузнаване

В квартирата в квартал „Пендик" съпругата научила от джихадистите, че групировката възнаградила съпруга й за атентата в "Реина" с любовница. Според властите атентаторът сключил с нея религиозен брак. От квартирата му бяха изведени още две жени от африкански произход, както и един иракчанин. Властите все още издирват още трима съучастници на Машарипов.

Източник: Nova.bg