Майката видя родената си през ноември рожба едва сега
Майката видя родената си през ноември рожба едва сега / iStock/Getty Images
Жителка на американския щат Уисконсин роди дъщеря, когато беше в състояние на изкуствена кома поради инфекция с коронавирус. За първи път тя видя рожбата си едва три месеца по-късно, съобщи 15 News.

През октомври Келси Таунсенд е бременна в деветия месец, когато е диагностицирана с коронавирус. По-късно, на 4 ноември, когато е в безсъзнание, жената ражда дъщеря.

„Тя беше в реанимация. Много се страхувахме, че тя няма да оцелее ”, каза съпругът й Дерек.

В даден момент лекарите решават, че родилката се нуждае от двойна трансплантация на бял дроб, за да оцелее, но състоянието й започна да се подобрява без операция. „Не знаем защо белите й дробове са започнали да се възстановяват“, призна лекарят.

Три месеца по-късно жената се завърна у дома и видя новородената си дъщеря, скоро тя започва и възстановителна физиотерапия.

По-рано беше съобщено, че в английския град Бирмингам пациентка с COVID-19 е родила близнаци в изкуствена кома и е разбрала за това едва след 16 дни. Лекарите не можеха да дадат гаранции, че пациентът ще оцелее, затова й направиха цезарово сечение на 26-та седмица от бременността (нормалната продължителност на бременността е около 38 седмици).

Превод и редакция: DarikNews