Жена откри вчера стрелба в централата на YouTube в калифорнийския град Сан Бруно, рани трима души и се самоуби. Версията за терористичен акт се изключва.

Жена на 38-39 години e открила стрелба с пистолет на тераса на кафене, разположено на територията на комплекса. Тя е ранила трима души и се е самоубила. Пострадалите са с прострелни рани и са откарани в болница в Сан Франциско. Говорител на лечебното заведение съобщи, че то е приело трима пациенти. Мъж на 36 години е в критично състояние, 32-годишна жена е в сериозно състояние, а 26-годишна жена е по-леко пострадала.

3 април: Полицията се е отзовала на сигнал за стрелба в централата на YouTube

Сан Бруно стрелба
БГНЕС

Според първоначалните данни на властите причина за стрелбата е скандал, а цел на атаката е бил 36-годишният мъж, който е в критично състояние. За него се твърди, че се е познавал с нападателката. Тя се казва Насим Агдам и е живяла в калифорнийския град Ривърсайд, а после и в Сан Диего. По предварителни данни тя е била на 38 или 39 години.

20 март: Стрелба в училище в САЩ, има ранени (ВИДЕО)

Според някои американски медии жената имала интернет сайт, в който се оплаквала от YouTube и обвинявала видеоканала, че цензурирал нейни видеозаписи. В някои от тези записи тя показвала малтретирани животни, предаде Франс прес. Според сайтът Меркюри нюз бащата на нападателката е потвърдил, че тя мразела YouTube.

Сан Бруно стрелба
БГНЕС

Стрелбите са често явление в САЩ, но рядкост е извършителят да е жена, отбелязва Франс прес. Нападението породи паника в централата на YouTube, в резултат на която пострада и четвърти човек, който получил травма на глезена.

Трагедията във Флорида през февруари: 17 жертви на стрелба в гимназия (ВИДЕО/СНИМКИ)

В централата на YouTube, филиал на Google, работят обикновено над 1000 души. Сан Бруно, в който тя се намира, е на около 20 километра южно от Сан Франциско, насред Силициевата долина, където има много технологични компании.

Сан Бруно стрелба
БГНЕС

Служители на централата разказват за ужаса, който са изпитали при нападението. Някои от свидетелите твърдят, че нападателката, както изглеждала, е търсела точно определен човек.

Стрелбата стана в разгара на дебата за огнестрелните оръжия в САЩ. Страната все още не може да се отърси от ужаса от стрелбата в гимназия във Флорида, в която бивш ученик застреля 17 души, повечето от които ученици.

25 март: Стотици хиляди в САЩ протестираха срещу оръжията (СНИМКИ/ВИДЕО)

Сан Бруно стрелба
БГНЕС

БТА