Жан-Мари льо Пен призова за обезглавяване на терористи
Жан-Мари льо Пен призова за обезглавяване на терористи / снимка: БГНЕС, архив

Жан-Мари льо Пен предложи смъртното наказание да бъде възстановено във Франция за терористи и да бъде изпълнявано чрез обезглавяване, предаде Франс прес.

87-годишният исторически лидер на Националния фронт (НФ), който бе изключен от крайнодясната партия това лято, се аргументира, че джихадистката групировка "Ислямска държава", която пое отговорност за терористичните атаки в Париж миналия петък, убива по този начин свои заложници. На пресконференция той се обяви още за премахване на двойното гражданство и на автоматичното придобиване на гражданство при раждане на френска земя, както и за експулсиране на нелегалните имигранти.

Мюсюлманин в Париж: Аз ви вярвам, а вие? Ако да, прегърнете ме! (ВИДЕО)

Марион Марешал льо Пен - 25-годишната внучка на основателя на НФ, която е най-младият депутат в Националното събрание - от своя страна заяви, че мюсюлманите не могат да бъдат от ранга на католицизма във Франция. Трябва да определим какво е нашето наследство и идентичност, призова тя в интервю за крайнодесен вестник.

Племенницата на лидерката на НФ Марин льо Пен се обяви за утвърждаване на гръко-римското и християнското наследство на страната. "Трябва да кажем, че Франция е една културно и от дълго време духовно християнска земя", подчерта най-младата френска депутатка.

Френският премиер: Заплахата все още е тук

Тя допусна възможността мюсюлманите да изповядват своята вяра в страната, но ако приемат, че го правят на една земя, която е културно християнска.
След няколко успешни избори, НФ може да придобие контрол над няколко области във Франция на местните избори в началото на декември - по-малко от месец след атентатите в Париж на 13 ноември, при които бяха убити 130 души. Този вот ще е последен тест преди президентските избори през 2017 г.

Източник: БТА