Земунският клан се изтегля от България
Земунският клан се изтегля от България / netinfo

Земунският клан се изтегля от България, откъдето ръководеше наркотрафика със Сърбия чрез добре организирана мрежа. Това става ясно от разследване на белградския вестник "Куриер".

Земунските мафиоти, братята Александър и Милош Симови, са се прехвърлили в Сърбия след като балканският крал на кокаина Сретан Йосич бе пуснат под гаранция от белградския затвор. Те се опасяват, че известният Йоца Амстердам подготвя кърваво отмъщение, защото са навлезли в неговата територия в България и са му отнели наркоканалите. В Сърбия земунците сега се чувстват много по-сигурни, съобщава белградският вестник „Куриер”.

Сръбската полиция затваря обръч около Земунския клан, тя е открила следите на земунските мафиоти благодарение на техния наркобизнес, който са водели от България. Според полицейски източници земунските босове се движат на линията България-Черна гора-Сърбия. Сръбските служби подготвят арести на останалите нарокомафиоти. Според източници на Дарик българската и сръбската полиция през последните месеци усилено разменят информации за движението на земунския клан.