"Победата ще промени света и това ще бъде промяна, от която светът отдавна се нуждае", каза Зеленски, който е на първото си посещение във Великобритания откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари миналата година.
"Победата ще промени света и това ще бъде промяна, от която светът отдавна се нуждае", каза Зеленски, който е на първото си посещение във Великобритания откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари миналата година. / БТА
По последни данни на властите 9 цивилни, сред които двегодишно дете, са били убити, а 21 - ранени
Украинският президент Володимир Зеленски поднесе съболезнованията си на близките на цивилните, убити при руските ракетни удари в източния град Славянск вчера, предаде ДПА.

Няма "нито един час без руски убийства и терор", каза Зеленски в традиционното си вечерно видеообръщение.

"Това е държава на злото и тя ще загуби. Да победим е наш дълг към човечеството. И ние ще победим!", заяви украинският президент.

По последни данни на властите 9 цивилни, сред които двегодишно дете, са били убити, а 21 - ранени, съобщи Ройтерс.

Губернаторът на Донецка област Павло Кириленко каза, че в Славянск са паднали седем ракети С-300.

Този град и намиращият се наблизо Краматорск, административният център на контролираната от Киев част от Донецка област, се намират на петдесетина километра от Бахмут.

Русия от месеци се опитва да превземе този украински град, който се превърна в сцена на най-кръвопролитните сражения от началото на войната преди повече от една година.
По оценки на британското военно разузнаване украинските защитници все още удържат западната част от Бахмут, но районът е бил подложен през последните 48 часа на "изключително тежък руски артилерийски обстрел", отбелязва ДПА.
 
БГНЕС