/ iStock/Getty Images
Хиляди маскирани хора, дали предварително тестове за коронавируса, се събраха в двореца на спорта "Берси" в Париж, за да присъстват на експериментален концерт, целящ да подготви Франция за връщане към организирането на големи събития, предаде Асошиейтед прес.

В шоуто в двореца на спорта в източната част на френската столица участваха френската банда "Индошин" и диджей Етиен дьо Креси. Но фокусът на вниманието беше върху зрителите, участващи в здравния експеримент.

Парижките обществени болнични служби помогнаха за организирането на събитието, което цели да определи дали е безопасно да се позволи на 5000 души с маски да танцуват заедно в закрита зала, без да спазват правилата за социална дистанция.

Посетителите можеха да присъстват на шоуто безплатно, но трябваше да си направят три теста за коронавирус, два преди и един след концерта. За да намалят още повече рисковете, организаторите позволиха само участието на лица на възраст между 18 и 45 години без съпътстващи заболявания.

Франция не е разрешавала подобни концерти от началото на миналата година, отбелязва АП. Броят на смъртните случаи в страната надхвърля 109 000. Темпото на заразяване обаче спада през последните седмици, докато броят на ваксинираните нараства.
БТА