Затвориха терминал на летището в Нюарк заради проблеми със сигурността
Затвориха терминал на летището в Нюарк заради проблеми със сигурността / снимкa: БГНЕС

Един от терминалите на международното летище "Либърти" в Нюарк, щат Ню Джърси, бе затворено заради пробив в мерките за сигурност, съобщи Ройтерс, като се позова на репортаж на Си Ен Ен.

Неизвестен мъж успял да проникне в зоната, където се допускат само пътници с редовни билети след проверка на багажа и документите за самоличност.

Всички пътници в зоната с ограничен достъп били помолени да напуснат  и отново да преминат през пунктовете за проверка на билетите и багажа и през повторна проверка според изискванията на Агенцията за сигурност на транспорта. Всички полети от терминала са спрени. Ройтерс съобщи, че близо 3000 души очакват да бъдат извикани за повторна проверка и за отвеждане към самолетите. Летищните власти преглеждат записите от всички видеокамери в терминала, опитвайки се да идентифицират неизвестния, проникнал в зоната с ограничен достъп, пише БТА.

Затвореният терминал се използва за всички полети от и до Нюарк на авиокомпания Континентъл еърлайнс. Летището се намира близо до Ню Йорк.