/ iStock/Getty Images
Властите в Пекин затвориха няколко пазара за хранителни стоки във връзка с регистрираните два случая на заразяване с коронавирус на работници в център за изследване на месната продукция в Китай.

Според вестник „Синцзинбао”, служители от епидемиологичната служба дезинфекцират няколко обекта на територията на района, в който са регистрирани случаите.

Нови 7 случая на коронавирус в Китай


В съответствие с правителствено разпореждане, компетентните органи трябва да проверят за наличието на вирус всички заведения за обществено хранене в Пекин, включително столовите в училищата и в домовете за възрастни. Столичната администрация трябва да отдели специално внимание на проверката на компаниите, които се занимават с доставка на месо и морски дарове.

През последните две денонощия в Пекин бяха регистрирани три случая на заразяване – за първи път от два месеца. Двама от заразените не са напускали пределите на столицата през последните седмици и твърдят, че не са общували с жители на региони, в които е имало огнища на коронавирус.

По данни на статистиката, за периода на пандемията са регистрирани 597 пациенти, от които 584 са излекувани, а 9 са починали. Официално в болниците в Пекин няма нито един заразен без симптоми, а само четирима заболели.
БГНЕС