/ iStock/Getty Images
Силите на Хафтар за отново нарушиха крехкото примирие между либийската национална армия и правителството на Националното съгласие
Единственото функциониращо летище в либийската столица - Митига - беше затворено днес, след като беше подложено на ракетен обстрел, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление на летищните власти.

Парламентът на Либия отхвърли споразумението за военно сътрудничество с Турция

Самолет, идващ от Тунис, се е опитал да кацне на летището, но е бил пренасочен към град Мисрата, на около 200 км източно от столицата, информира на уебсайта си летищната управа.
 


Летище Митига заработи отново на 14 януари, след като в продължение на месеци остана затворено заради многократни въздушни удари при продължаващото вече девет месеца настъпление на командваните от Халифа Хафтар източни сили към столицата, която е под контрола на международно признатото правителство.

Шефът на ООН отново призова за незабавно спиране на огъня в Либия

Силите на Хафтар атакуваха единственото действащо летище в Триполи в нарушение на крехкото примирие, каза военен говорител на подкрепяното от ООН правителство на националното съгласие, цитиран от ДПА.
 


Шест ракети са поразили летище Митига. Това е фрапираща заплаха за въздухоплаването и поредно нарушаване на примирието, заяви говорителят, но не съобщи за пострадали или за щети.
БТА