Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / БТА
В Стокхолм бе застрелян мъж при пореден инцидент, свързан с предполагаемо бандитско нападение, съобщи шведският в. "Афтонбладет", като се позова на изявление на полицията.

Шведските екипи за спешна помощ не са успели да спасят живота на мъж на възраст между 20 и 30 години, който е бил прострелян снощи в южен квартал на столицата Стокхолм, допълва вестникът. Има задържан по подозрение в убийство, се казва още в съобщението.

При извършените обиски в района на стрелбата полицията е задържала още няколко души, заподозрени в други престъпления, които нямат връзка с инцидента. Шведските власти не дадоха повече подробности.

Поредният инцидент със стрелба вероятно е свързан с войната между бандите, която отдавна тормози страната. Швеция, чието население е около 11 милиона души, от няколко години се опитва да се справи с банди, занимаващи се с наркотици и измами.

Според шведската полиция над 60 000 души в страната са свързани с престъпни банди, а от тях около 14 000 души активно участват в престъпни мрежи.

Има многобройни смъртоносни престрелки и нападения с експлозиви в рамките на войната между съперничещите си банди, като при тези конфликти жертва са ставали и невинни минувачи.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Светослав Танчев/БТА