/ iStock/Getty Images
Мексикански телевизионен журналист беше застрелян в граничния град Сиудад Хуарес, от другата страна на американския Ел Пасо, в щата Тексас, съобщиха вчера прокурори, цитирани от Асошиейтед прес.

Застреляха журналист по време на живо предаване

Прокурори от северния щат Чихуахуа казаха, че 49-годишният журналист Артуро Алба Медина, е бил намерен късно в четвъртък застрелян в автомобила си на улицата. В превозното средство са били открити 11 гилзи от куршуми, предаде Франс прес.

В покушението са участвали поне двама извършители. Щатският главен прокурор Сесар Пениче Еспехел каза, че щатското правителство и губернаторът са решени да бъдат използвани всички налични ресурси за разрешаване на случая, информира АП.

От държавното обвинение казаха още, че Алба Медина е работел като телевизионен водещ и е бил говорител на технологичния институт в Сиудад Хуарес. Журналистът се занимавал с отразяване на престъпления и актове на насилие.

Въоръжени лица убиха журналистка в Мексико

Комитетът за защита на журналистите осъди "бруталното убийство" и призова властите да проведат "незабавно и прозрачно разследване". От началото на годината в Мексико са били убити най-малко 7 журналисти. През последните 20 години в страната са загинали над 140 журналисти.

Вестник "Ла вердад де Хуарес" съобщи, че за 20 години в Сиудад Хуарес са били убити шестима журналисти, а на територията на щата - общо 23-ма, отбелязва АП.
БТА