/ БГНЕС
Засилени са мерките за сигурност на редица входове на Московския околовръстен път, по-специално на изхода от околовръстния път край Ясенево е поставен блокпост с гранатомет и БТР.

Пътните полицаи спират автомобили и проверяват документите на шофьорите.

Според кореспондент на РИА Новости на друг вход на Москва, на магистрала М-4 „Дон“ в близост до улица „Липецкая“, са разположени колона от камиони и автомобил на ОМОН с войници.

Руски военни хеликоптери обстрелваха конвой от наемници на „Вагнер” (ВИДЕО)

Тази нощ щабът на Южния военен окръг беше превзет в Ростов на Дон от силите на ЧВК „Вагнер“. Групи въоръжени мъже се движат из града, а на входовете и изходите са поставени пътни блокади. Това се случва на фона на изявленията на Евгений Пригожин за предполагаеми ракетни и бомбени нападения на лагери на ЧВК „Вагнер“ от страна на руските въоръжени сили, които бяха отречени както от Министерството на отбраната, така и от ФСБ. Срещу Пригожин е образувано наказателно дело за организиране на въоръжен бунт.

Руският президент Владимир Путин нарече действията на бунтовниците престъпна авантюра, удар в гърба на Русия и държавна измяна, която е водена от прекомерни амбиции и лични интереси. Всички, които са поели по пътя на предателството, изнудването и терористичните методи, ще понесат неизбежно наказание, руските въоръжени сили са получили необходимите заповеди, добави президентът.

С цел предотвратяване на евентуални терористични атаки в Москва, Московска и Воронежка област е въведен режим на антитерористична операция.
Според кмета Сергей Собянин в столицата се предприемат антитерористични мерки с цел засилване на мерките за сигурност, а по пътищата е въведен допълнителен контрол.
БГНЕС