/ iStock/Getty Images
Сградата на нидерландския парламент в центъра на Хага бе евакуирана за кратко днес след сигнал за бомба, който се оказа фалшив, съобщи Ройтерс. Крайнодесният нидерландски политик Герт Вилдерс твърди, че причината е пакет с плюшено мече.

Местната полиция заяви, че екип за обезвреждане на експлозиви е проверил получен в парламента пакет, която е установил, че няма нищо подозрително, е позволил на евакуираните хора да влязат отново вътре.

Заради фалшив сигнал за бомба: Евакуираха пътниците на Летище София (ВИДЕО)

Крайнодесният нидерландски политик Герт Вилдерс, който е противник на исляма и членството на Нидерландия в Европейския съюз, заяви, че причината за евакуацията е фалшива бомба, адресирана до него.

"Пакет с плюшено мече и кабели, адресиран до мен, бе доставен в пощенската служба на парламента", написа Вилдерс в "Туитър". "За щастие без експлозиви и без да крие опасност, но със сигурност не беше забавно ", добави той.

Вилдерс, чиято крайнодясна Партия на свободата се превърна във втора по-големина партия в Нидерландия, от години живее при строги мерки за сигурност заради множеството смъртни заплахи, отбелязва Ройтерс.
Симеон Томов, БТА