/ БГНЕС
Четири станаха вече жертвите в наводненията в резултат на рекордните валежи в Югоизточна Испания, предаде Асошиейтед прес. Спешните служби оказаха помощ на хиляди хора, бедстващи заради бурята, връхлетяла намиращите се по средиземноморското крайбрежие области на Валенсия, Мурсия и Източна Андалусия. Според министъра на вътрешните работи Фернандо Гранде-Марласка Гомес бедстващите са били над 3500 души и те са се нуждаели от спешна помощ.

Някои по-големи и по-малки градове в района отбелязаха рекордни стойности на валежите през последните два дни. Летищата в областите Алмерия и Мурсия бяха затворени, влаковете и пътищата блокирани, учебните занятия отменени, а властите призоваха гражданите да не използват колите си.

наводнения испания
БГНЕС

Към момента няма данни за пострадали български граждани.

Генералното ни консулство във Валенсия следи ситуацията и е в готовност на окаже съдействие на изпаднали в беда наши съграждани, съобщават от МВнР.

наводнения Испания
БГНЕС

При необходимост от съдействие, българските граждани могат да се свържат с Генералното консулство на Република България във Валенсия на телефон +34 630 168 018.